Cheltuirea banilor din sanatate, toate contractele spitalelor vor fi publice. Spitale si celelalte institutii din subordinea sau coordonarea Ministerului Sanatatii vor fi obligate ca, in termen de sapte zile de la semnare, sa declare, pe o platforma publica proprie, toate contractele de achizitie mai mari de 20.000 de lei.

Datele vor fi publicate pe: www.monitorizarecheltuieli.ms.ro. Pe langa contractele de achizitii, aici, vor fi publicate si bugetele anuale, iar la inceputul fiecarei luni un update cu executia contractelor.

Declararea presupune publicarea fiecarui contract in parte, a documentelor din dosarul achizitiei sau a contractelor de inchiriere a spatiilor in spitale. Acelasi regim il au si actele aditionale incheiate prin acorduri-cadru.

Documente ar putea fi anonimizate de institutiile din sistemul sanitar si apoi incarcate pe site-ul MS, pentru "respectarea regimului informatiilor care sunt declarate de cǎtre ofertantii participanti la procedurile de achizitie publicǎ drept confidentiale, si a celor care sunt, conform legii, protejate de un drept de proprietate intelectuala, precum si cu respectarea legislatiei relevante in domeniul concurentei si al combaterii concurentei neloiale".

Sursa: Euractiv

Cele mai noi achizitii publice din domeniul medical, la aceasta data, la gasiti aici - Licitatii publice din Medicina - aparatura,echipamente si instrumente

Asigurati-va ca nu ratati nicio licitatie/ contract in domeniul medical si medicina.

Inregistrati-va Aici

pentru a avea acces la serviciul de monitorizare a licitatiilor din Romania si UE

Logo licitatie-publica.ro, include culorile rosu, albastru si alb.