Costuri, Taxe si Tarife SEAP, cat platiti pentru acces? SEAP-ul este o platforma electronica care asigura transparenta procesului si procedurilor de achizitii publice. Prin interemediul acestea, autoritatile publice isi achizitioneaza, prin mijloace electronice, bunuri, servicii si lucrari necesare.

Costuri, Taxe si Tarife SEAP  cat platiti pentru acces

Site-ul oficial al Sistemului Electronic de Achiziții Publice SEAP este www.e-licitatie.ro, operat de catre Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei (AADR).

In SEAP se vor inscrie atat Autoritatile Contractante care vor publica anunturile de achizitie, cat si Ofertantii care doresc sa participe la licitatii, transmitand oferte in vederea castigarii contractelor.

Costuri si Taxe SEAP, care sunt acestea, pentru firme?

Taxe servicii oferite de SEAP:

  • Notificarile pe criterii de interes : 42,84 RON/sablon notificare/an (36,00 RON la care se adaugă TVA 19%)
    Acestea anunta existenta procedurilor de achizitie organizate in SEAP conform criteriile dumneavoastra de cautare. In baza lor se pot genera rapoarte. Notificarile au data de valabilitate 1 an de la data publicarii lor.

  • Serviciile web: 1.658,86 RON /lună (1394,00 RON la care se adaugă TVA 19%)
    Acestea se pot configura in vederea obtinerii unor raportari ce pot rezulta in urma derularii procedurilor de achizitie publica organizate in SEAP.

  • Servicii notificari actualizari ale procedurii: 5,59 RON /abonare procedură (4,70 RON la care se adaugă TVA 19%)
    Acestea informeaza privind evenimentele de modificari in cadrul procedurilor de achizitie publica organizate in SEAP (suspendari de procedura/postari de clarificari/raspunsuri la solicitarile de clarificari/erate/anulari de procedura, etc).

Taxe participare proceduri SEAP:

  • 119 RON (100 RON la care se adaugă TVA 19%)/participare preplătită:

    • Participările preplătite cumpărate se reportează dacă nu sunt utilizate;

    • Ofertanții primesc automat, lunar, în sistem o participare gratuită și nereportabilă dacă nu este utilizată.

  • 11,90 RON (10 RON la care se adaugă TVA 19%)/una poziție de catalog:

    • Perioada de valabilitate a unei poziții de catalog achiziționate este de un an de la data emiterii facturii

Pentru fiecare operator economic / ofertant se acorda cu titlu gratuit:

  • 1 participare/luna nereportabila;

  • 1 pozitie de catalog pentru o perioada de 1 an de la inregistrare.

Recuperare certificat digital acces în SEAP

  •  55,34 RON (46,50 RON la care se adauga TVA 19%)

Auoritatile contractante trebuie sa plateasca tarife intre 200 de lei si 1200 de lei, in functie de utilizarea sistemului. Mai multe detalii gasiti in articolul dedicat acestui subiect la linkul urmator: SEAP- Tarife de la 200 de lei la SEAP, pentru autoritati

Modalități de plata a serviciilor SEAP

a. Plata serviciilor se efectuează doar online cu cardul bancar (în SEAP)

- după logarea în sistem din meniul Contul meu – opțiunea Situatie disponibil/plati (sau din panoul de lucru Acasă=>Plata online servicii), se adaugă serviciile în coșul de cumpărături, se inițiază plata online, se completează datele cardului bancar, se finalizează plata. 

b. Prin excepție, instituțiile/autoritățile publice pot efectua plata și prin virament bancar (O.P.): 

Această modalitate de plata prezinta dezavantajul activarii serviciilor doar după confirmarea platii in extrasul de cont al ADR (aproximativ 3 zile lucratoare de la momentul platii).

Manuale de utilizare:

a. privind modalitatea de plată cu cardul, lista servicii, facturi si plati: manualul Facturi/plati, din sectiunea CONTUL MEU, disponibil la adresa: https://www.e-licitatie.ro/pub/manual/su/ sau dupa autentificare in sistem, sectiunea "Acasa", in subsectiunea "Manuale".

b. privind adaugarea/publicarea reperelor in Catalogul electronic: manualul CUMPARARI DIRECTE, capitolul Catalogul electronic, disponibil la adresa adresa: https://www.e-licitatie.ro/pub/manual/su/ sau dupa autentificare in sistem, sectiunea "Acasa", in subsectiunea "Manuale".

c. privind serviciile web pentru ofertanti: disponibil aici sau dupa autentificare in sistem, sectiunea "Acasa", in subsectiunea "Manuale".

Mai multe informatii despre SEAP, gasiti in articolele urmatoare:

Cele mai importante informatii

in domeniul achizitiilor publice

le gasiti, pe blogul nostru

Logo licitatie-publica.ro, include culorile rosu, albastru si alb.