Potrivit Institutului National de Statistica (INS),

in pofida factorului sezonier, activitatea pietei autohtone de constructii se situeaza peste asteptari in prima parte a anului in curs, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 14,8%. ceea ce poate inseamna, ca multe dintre problemele generate de recesiune au fost, intr-o anumita masura, depasite.

 

In contextul actual,  informatiile aferente primului trimestru din 2015 tind sa fie pozitive, putand indica, o crestere a volumului lucrarilor de constructii.Evolutie constructii

Datele graficului în format xls

Februarie 2015 comparativ cu ianuarie 2015

Volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta cu 24,3%, crestere evidentiata la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 44,5% si la lucrarile de constructii noi cu 27,1%. Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 23,4%.

Pe obiecte de constructii au avut loc cresteri astfel: constructiile ingineresti cu 33,7%, cladirile nerezidentiale cu 20,9% si la cladirile rezidentiale cu 6,0%.

Pe obiecte de constructii s‐au inregistrat cresteri la constructiile ingineresti cu 11,5% si la cladirile nerezidentiale cu 2,0%. Cladirile rezidentiale au scazut cu 14,1%.

Februarie 2015 comparativ cu februarie 2014

Volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta cu 19,7%. Pe elemente de structura au avut loc cresteri la lucrarile de constructii noi si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 24,8% fiecare. Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 19,5%.

Pe obiecte de constructii au crescut cladirile nerezidențiale si constructiile ingineresti cu 38,1%, respectiv cu 20,2%. Cladirile rezidentiale au scazut cu 9,2%.

Perioada 1.I‐28.II.2015 comparativ cu perioada 1.I‐28.II.2014

Volumul lucrarilor de constructii a crescut, pe total, ca serie bruta, cu 14,8%. Pe elemente de structura au avut loc cresteri la lucrarile de constructii noi cu 20,2% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 8,3%. Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 2,0%.

Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri astfel: cladirile nerezidentiale cu 31,2%, cladirile rezidentiale cu 12,3% si la constructiile ingineresti cu 6,3%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut, pe total, cu 14,7%. Pe elemente de structura s‐au inregistrat cresteri astfel: lucrarile de constructii noi cu 20,7%, lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 11,2% si la lucrarile de reparatii capitale cu 3,1%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale cu 31,9%, respectiv cu 13,8%. Constructiile ingineresti au scazut cu 1,3%.

O foarte buna oportunitate in vederea obtinerii de contracte in domeniul constructiilor, sunt si licitatiile publice, fie ca este vorba de autoritati contractante publice sau private.  Pentru a fi primul care afla de urmatoarele cereri de oferta Apelati la Serviciul de Monitorizare: www.licitatie-publica.ro. (peste 1670 de Surse de licitatii publice), Zilnic, pe Email-ul dvs.

Vezi licitatii asemanatoare

Titlul Data inchiderii
Construire locuinte sociale Drumul Viilor nr. 8 – proiectare cu executie.
ÎMBUNATATIREA SISTEMULUI DE ÎNCALZIRE CENTRALIZAT DIN MUNICIPIUL ODORHEIU SECUIESC
Actualizare documentatie Modernizare Retele CEMJT Stei 21.04.15
Modernizare Retele CEMJT Stei 21.04.15
Proiectare si executie pentru obiective de investitii incluse in Programul national de constructii de interes public sau social „Subprogramul Asezaminte culturale” Pachet 29-Loturi 1-4
„Asfaltare DC 55, Zvoristea – Dealu, km 0+000-3+000,comuna Zvoristea,judetul Suceava”
Proiecte pilot SMART Metering la SDEE Cluj, SDEE Oradea, SDEE Zalau
Executie de lucrari pentru obiectivul “CONSTRUIRE CENTRU LOCAL DE INFORMARE TURISTICA; DEZVOLTAREA SI MARKETINGUL SERVICIILOR TURISTICE LEGATE DE TURISMUL RURAL” 22.04.15
MODERNIZARE SI REABILITARE TRAMA STRADALA COMUNA TUZLA, JUDETUL CONSTANTA
“MODERNIZARE CAMIN CULTURAL COMUNA SCHELA, JUDETUL GALATI”

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.error: Continut protejat !