Rate this post

Potrivit unui comunicat al Biroului de presa ANAP,  specialistii Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice lucreaza la elaborarea normelor ANAPde aplicare a noilor legi in domeniul achizitiilor publice, urmand ca pana la data de 15 decembrie a.c. sa fie finalizat un prim draft aferent normelor de aplicare a legii privind achizitiile clasice. Ulterior finalizarii acestuia, institutia va supune atentiei tuturor partilor interesate textul actului normativ.

 

Mai mult, la inceputul anului 2016, ANAP intentioneaza sa supuna consultarii publice si ultimele doua acte normative care stabilesc modul de aplicare a legislatiei primare, mai exact normele de aplicare a legii privind achizitiile sectoriale precum si cele ale legii privind concesiunile de servicii si concesiunile de lucrari.

In procesul de elaborare a legislatiei secundare in domeniul achizitiilor publice au fost deja integrate obiectivele si directiile de actiune pentru reformarea sistemului cuprinse in H.G. nr. 901 din 27 octombrie 2015 privind aprobarea Strategiei nationale în domeniul achizitiilor publice.

Reamintim ca dupa adoptarea legislatiei primare precum si a normelor de aplicare in domeniul achizitiilor publice, urmatorul pas il reprezinta elaborarea legislatiei tertiare si a ghidurilor de bune practici.

Sursa: www.anrmap.ro

Tagged with:
 

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Continut protejat !