Ministerul Finantelor Publice, prin Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP), a organizat, in zilele de 15 si 16 octombrie 2015, doua sesiuni de dezbateri publice pe marginea proiectului de lege privind achizitiile sectoriale si a proiectului de lege privind concesiunile de lucrari si concesiunile de servicii.

Cele doua proiecte de acte normative mentionate au fost supuse dezbaterii publice pana pe data de 15 octombrie a.c. si fac parte din pachetul legislativ care va reglementa achizitiile publice. Acesta se bazeaza pe Strategia nationala in domeniul achizitiilor publice.

“Finalizarea proiectelor de legi care vor face parte din pachetul legislativ in domeniul achizitiilor publice reprezinta un pas important in reformarea acestui sistem. Actele normative care vor reglementa domeniul achizitiilor publice trebuie sa fie mult mai clare si coerente. Tocmai din acest motiv am pus accent pe dezbaterea publica, consultarea partenerilor de dialog fiind una dintre cele mai bune metode de a ajunge la reglementari eficiente. In domeniul achizitiilor publice, cuvantul de ordine trebuie sa fie eficienta”, a declarat ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.

Cele 4 proiecte de acte normative care vor constitui pachetul legislativ sunt:

  • proiectul de Lege privind achizitiile publice;
  • proiectul de Lege privind remediile si caile de atac in materie de atribuire a contractelor de achizitie publica si a contractelor de concesiune si pentru organizarea si functionarea Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor;

proiectul de Lege privind achizitiile sectoriale;

  • proiectul de Lege privind concesiunile de lucrari si concesiunile de servicii.

Pachetul legislativ care va reglementa achizitiile publice va fi transmis Parlamentului Romaniei la inceputul lunii noiembrie a.c., urmand a intra in vigoare in luna ianuarie 2016.

La sesiunile de dezbateri mentionate au participat reprezentanti ai MFP, ANAP, ai altor institutii implicate in procesul de modificare a legislatiei in domeniul achizitiilor publice, ai administratiei publice locale, dar si ai sindicatelor, asociatiilor profesionale, camerelor de comert, societatii civile, operatori economici si consultanti din piata.

NOTA:

Strategia nationala in domeniul achizitiilor publice si cele patru proiecte de acte normative sunt publicate la urmatoarele link-uri:

Sursa: www.mfinante.ro

Articole pe aceeasi tema:

Achizitii publice: Noi proiecte in dezbatere publica – achizitiile sectoriale, respectiv concesiunile,

Achizitii publice: Pachetul de legi privind achizitiile publice, in Parlament in jur de 15 octombrie

Achizitii publice: Noi reglementari cu privire la aplicarea art. 186 si 190 din OUG nr. 34/2006, privind atribuirea contractelor de achizitie publica, de concesiune de lucrari publice si de servicii

Tagged with:
 

1 Response » to “Achizitii publice: Legile pentru achizitiile publice la Parlament in noiembrie, in vigoare din ianuarie 2016”

  1. […] Achizitii publice: Legile pentru achizitiile publice la Parlament in noiembrie, in vigoare din ianua… […]

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Continut protejat !