Rate this post

Potrivit www.hotnews.ro, Ministerul Educatiei modifica procedura de achizitii publice a manualelor scolare. Contractele cu castigatorii licitatiei pentru manualele digitale nu vor mai putea fi prelungite, dupa cei 4 ani de valabilitate.

Eliminarea prelungirii contractului cu 2 ani a fost realizata de Ministerul Educatiei, printr-un ordin de modificare a procedurii de achizitie a manualelor scolare – publicat in Monitorul Oficial. Schimbarile vin dupa o decizie a Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor.

  • In prezent se desfasoara licitatia pentru manuale scolare (print si digitale) pentru clasa a III-a,  pentru clasele I si a II-a – la materiile la care anul trecut nu a fost desemnat niciun castigator si Manuale pentru clasa a IV a
  • La licitatie pot fi maximum 3 firme castigatoare, pe fiecare materie in parte
  • Noua licitatie a fost lansata pe 23 aprilie 2015, mai tarziu decat licitatia de anul trecut (care viza manuale pentru clasele I si a II-a) care s-a terminat dupa inceperea scolii.
  • Si de aceasta data, editurile au depus contestatii la documentatia de licitatie, iar ministrul Sorin Cimpeanu a anuntat deja ca elevii de clasa a III-a nu vor invata in septembrie dupa manuale conforme cu programa (manualele care vor fi desemnate castigatoare), ci dupa manuale retiparite. Detalii aici

Ministerul Educatiei a modificat procedura de achizitie a manualelor scolare. Decizia a fost luata dupa ce Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), sesizat de Uniunea Editorilor din Romania, a hotarat ca Ministerul Educatiei trebuie sa elimine din documentatia de licitatie conditiile “de acceptabilitate a ofertelor prevazute in Capitolul IV art. 12 – Achizitionarea manualelor scolare pentru invatamantul obligatoriu din anexa 2 la Ordinul ministrului educatiei nationale nr. 5559/22.11.2013 precum si a tuturor prevederilor OMEN nr. 5559/22.11.2013 care contravin legislatiei achizitiilor publice“.

Descarca de aici decizia CNSC Nr. 929/92 din 22.06.2015, care sta la baza modificarilor facute de Ministerul Educatiei in documentatia de licitatie

Modificarile aduse de Minister la procedura de achizitie a manualelor scolare au fost facute luni, 3 august, prin Ordinul nr. 4.487 al ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Ministerul Educatiei a eliminat astfel pragul eliminatoriu de pret de 43 de puncte din 50 posibile, precum si limita de minimum 86 de puncte pe care ofertele de manuale trebuia sa o atinga pentru a putea fi declarate castigatoare. Potrivit noului ordin publicat luni in Monitorul Oficial, vor fi castigatoare “proiectele de manuale scolare situate pe primele locuri in ordinea descrescatoare a punctajelor cumulate”.

Ce prevede ordinul de ministru, publicat in Monitorul Oficial pe 3 august

Asigurati-va ca Nu pierdeti anunturi de achizitii publice, inclusiv cele cu finantare europeana, Apelati la Serviciul de Monitorizare: www.licitatie-publica.ro (peste 2000 de Surse de licitatii publice), Zilnic, pe Email-ul dvs.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Continut protejat !