Potrivit unui comunicat de presa, Ministerul Sanatatii și Autoritatea Nationala pentru Achizitii Publice au emis Ordinul comun prin care se stabilește documentatia de atribuire standard privind achizitia de produse biocide (Nr. 1082/2016).

Standard privind achizitia de produse biocide

ART. 1

Se aproba modelul de documentatie de atribuire standard privind achizitia de produse biocide, cuprinzand: Fisa de date, DUAE, Specificatii tehnice si Modelul de contract, prevazute in anexele nr. 1a), 1b), 1c), 2, 3 şi 4 la prezentul ordin.

ART. 2

Autoritatile contractante care demareaza proceduri de atribuire in vederea achizitionării de substante  biocide prevazute in prezentul ordin au obligatia utilizarii acestei documentatii începand cu data prezentului ordin, prin transmiterea ei in Sistemul electronic de achizitii publice in vederea initierii procedurii de atribuire.

ART. 3

Anexele fac parte integranta din prezentul ordin.

ART. 4

Prezentul ordin se publica în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Ordinul comun standardizeaza documentatia necesara pentru procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica de substante biocide derulate de catre unitatile medicale și alte institutii care utilizeaza astfel de produse.

Ordinul imbunatatește procesul de achizitie prin prevenirea intarzierilor in initierea procedurilor de atribuire, prin responsabilizarea autoritatilor contractante in legatura cu continutul documentelor de licitatie.

Autoritatile contractante au acum la dispozitie fișa de date, precum și caietul de sarcini cu specificatiile pentru achizitionarea produselor biocide. Este pentru prima data cand o asemenea documentatie este standardizata și utilizarea ei devine obligatorie. O comisie tehnica de experti, specialiști cu competente in epidemiologie și igiena, a lucrat la intocmirea caietului de sarcini standard.

De asemenea, dupa publicarea ordinului in Monitorul Oficial, va deveni obligatorie achizitia de produse biocide pe baza unui singur cod CPV.

Aceasta masura vine dupa ce, la inceputul lunii septembrie, Ministerul Sanatatii a adoptat masuri stricte de autorizare și verificare a produselor biocide. Toate produsele biocide din categoriile TP1 și TP2 care care se gasesc pe piata romaneasca și au indicatii de utilizare in unitati sanitare vor fi supuse la teste de eficacitate in laboratoare acreditate la standarde europene.

In continuare, Ministerul Sanatatii lucreaza la perfectionarea reglementarilor in domeniu pentru a asigura atat disponibilitatea produselor biocide in spitale, cat şi calitatea acestora.

Sursa: Ministerul Sanatatii

Asigurati-va ca Nu pierdeti contracte atribuite prin licitatii publice, Apelati la Serviciul de Monitorizare: www.licitatie-publica.ro. Incercati Aici Gratuit, fara obligatii!.

Alte informatii in domeniul achizitiilor publice

gasiti pe blogul nostru

Logo licitatie-publica.ro, include culorile rosu, albastru si alb.