Rate this post

Administratia Nationala „Apele Romane” prin Administratia Bazinala de Apa Dobrogea – Litoral deruleaza proiectul: „REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE – Faza a II (2014-2020)” in valoare de totala de 752.397.640 euro.

In urma implementarii  lucrarile de protectie a eroziunii costiere, inca 11 sectoare de plaje vor fi reabilitate si redate turistilor, respectiv stavilarele Edighiol/Periboina, plajele (Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie- in etapa I) si plajele (Costinesti, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia– Venus- Aurora, Mangalia-Saturn, 2 Mai- in etapa II).

Lucrarile hidrotehnice propuse vor contribui la acoperirea cu nisip a plajelor si remodelarea portiunilor de plaja, cu scopul de a stabiliza linia tarmului si de a o face mai rezistenta la eroziune. Pentru sectoarele Mamaia, Agigea, Eforie, Costinesti, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia-Saturn si 2 Mai, se vor construi structuri care sprijina adaptarea sistemelor de protectie costiera la schimbarile climatice. Este vorba despre implementarea unor masuri verzi, care au ca rezultat cresterea biodiversitatii marine prin conservarea si dezvoltarea sau protejarea unor habitate naturale in zona plajelor.

Pana in prezent, au fost finalizate lucrarile de innisipare dintre Constanta pana la Mamaia si Eforie Nord. Mai exact, este vorba despre 5 sectoare de plaja cu o lungime cumulata de aproximativ 7,3 km si o latime extinsa la peste 100 de metri si sunt accesibile tuturor turistilor inca din anul 2016. Totodata, prin acelasi proiect, suprafata celor 5 sectoare de plaja (Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud si Eforie Nord) a fost marita cu 60,66 ha.

Sursa: Administratia Nationala Apele Romane

 

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Continut protejat !