Rate this post

Potrivit ANRMAP, in momentul de fata se  anrmaplucreaza la realizarea noului sistem de achizitii publice electronic si implicit o noua lege a achizitiilor publice.

Romania trebuie sa aiba noua legislatie a achizitiilor publice si noul SEAP (Sistem electronic de achizitii publice – n.r.) incepand cu anul viitor, a declarat, Bogdan Dobrin presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), intr-o conferinta de specialitate.

“Pana la sfarsitul acestui an si incepand cu 1 ianuarie 2016 trebuie sa avem o noua legislatie a achizitiilor publice impreuna cu noul SEAP. (…) Intentia este de a face 4 acte normative, unul clasic, unul de utilitati, unul de concesiuni si unul de remediu. (…)  Intrarea in vigoare ar trebui sa fie concomitent si am stabilit un orizont de timp 1 ianuarie 2016 in stransa corelatie si cu noul SEAP”, a spus Dobrin.

Seful ANRMAP a precizat, printre altele ca, noul SEAP va fi o platforma cu mult mai multe informatii, deoarece in privinta  e-licitatie s-au primit o critici ca nu este o platforma prietenoasa. La momentul conceperii e-licitatie nu s-a dorit a fi o platforma de achizitii, ci un sistem care sa ofere publicitate la tot ce inseamna procedura de achizitii.

O noua legislatie a achizitiilor publice ar putea fi aplicata incepand cu 1 ianuarie 2016 si tot de la aceasta data va functiona un nou SEAP, va exista totusi si o perioada de testare inainte de 1 ianuarie.

“Dupa ce vom scoate legislatia, va urma o parte grea pentru cei care o aplica, in sensul ca, de la 1 ianuarie 2016, va trebui sa aplicam noua legislatie. Din punct de vedere al ANRMAP, vom realiza, si cu sprijinul fondurilor europene, o serie de programe de training deoarece va fi necesar un trading pentru cei care aplica legislatia”, a adaugat Bogdan Dobrin.

 

Tagged with:
 

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Continut protejat !