Rate this post

Noi oportunitati de afaceri si Licitatii viitoare. Potrivit: www.administratie.ro, locuitorii din Programul de cooperare elvetiano-romanzona Tractorul din Brasov vor beneficia de modernizarea sistemului de termoficare, o parte din finantare, 4,37 milioane de franci elvetieni, fiind asigurata prin programul de cooperare elvetiano-roman pentru eficientizarea functionarii retelei de transport a energiei termice, informeaza un comunicat de presa remis de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).

Proiectul,  „Reabilitarea retelelor de transport si distributie energie termica in zona rezidentiala Tractorul din Brasov”, are un buget total de 6.346.194 de franci elvetieni (27.274.037,95 lei). Contributia financiara elvetiana nerambursabila este de 4.370.730 de franci elvetieni (18.784.086,32 lei). Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.

“Prin proiect, va fi finantata executarea lucrarilor de reabilitare a retelelor de transport de distributie de caldura (cu conducte preizolate, montate direct in păamant, cu diametre pornind de la Dn 400/ 560 mm) si/sau lucrari de extindere si reconfigurare a retelelor de alimentare cu apa calda in zona delimitata de urmatoarele strazi si bulevarde din Municipiul Brasov: 13 Decembrie, Bronzului, Argintului si Octavian Goga”, precizeaza MDRAP.

Investitia este structurata pe trei obiective:

– Reabilitarea retelelor de transport a energiei termice;

– Reabilitarea retelelor la substatia 6 in zona rezidentiala Tractorul care furnizeaza agent termic pentru producerea de caldura si apa calda deservind un numar de 1.718 apartamente;

– Reabilitarea retelelor la substatia 9 in zona rezidentiala Tractorul care furnizeaza agent termic pentru producerea de caldura si apa calda deservind un numar de 1.117 apartamente.

Masurile de reabilitare propuse in cadrul proiectului vor genera o reducere a pierderilor de caldura in retea de la 40% la 15%, o economie de energie termica de 8 GWh/an si o reducere a consumului de gaze naturale de 10 GWh/an. Reducerea estimata a emisiilor de CO2 este de 2020 tone.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Continut protejat !