Potrivit, www.fonduri-structurale.ro, pe 1 iulie 2015 se deschid noi linii de finantare pe PNDR  PNDR2014 – 2020. Finatarile europene inseamna si noi oportunitati de afaceri atat pentru cei care le acceseaza, cat si pentru firmele care vor castiga contractele de executie sau furnizare, in urma unor licitatii publice.

 

La inceputul acestei saptamani a avut loc Conferinta Nationala „Dezvoltarea Satului Romanesc Continua”, eveniment in cadrul caruia s-a lansat in mod oficial Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, cu toate ca o parte dintre apelurile pe proiecte au fost deschise prin asumarea raspunerii in luna martie.

De la 1 iulie pot fi depuse proiecte prin noul PNDR 2014-2020, pe urmatoarele submasuri:

  • sM 4.1. – Subprogramul pomicol, care dispune pana la finalul anului de o alocare de peste 75 de milioane de euro;
  • sM 4.2. – Sprijin pentru investitii in procesarea / marketingul produselor agricole (143 de milioane de euro), cu o alocare diferentiata pentru zona montana;
  • sM 4.3. – Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice, prin care pot fi accesate 435 de milioane de euro, inclusiv pentru reabilitarea infrastructurii secundare de irigatii.
  • sM 6.2 – Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale (44 milioane de euro)
  • sM 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici (peste 72 de milioane de euro),
  • sM 6.4 – Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole (57 de milioane de euro).

Directorul general al AM PNDR, Mihai Herciu a detaliat masurile de interventie pentru noul program, in timp ce secretarul de stat George Turtoi a trecut in revista o parte dintre elementele de simplificare ale PNDR 2014-2020, printre acestea numarandu-se eliminarea procedurilor de achizitie publica pentru beneficiarii privati si extinderea bazei de date cu preturi de referinta pentru zona de servicii.

Actiunile pentru viitor vizeaza elaborarea modelelor standard de achizitii si introducerea pachetelor de accesare pentru anumite categorii de beneficiari.
 

Asigurati-va ca Nu pierdeti licitatii, inclusiv cele cu finantare europeana, Apelati la Serviciul de Monitorizare: www.licitatie-publica.ro (peste 2000 de Surse de licitatii publice), Zilnic, pe Email-ul dvs.

Pentru informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati si telefonic la: 0369 591 482, va stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele: 9.00 la 17.00.

Articole pe aceiasi tema: Achizitii Publice: Noutatii procedura de achizitii pentru beneficiarii privati ai PNDR 2020

Tagged with:
 

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Continut protejat !