Rate this post

Noi oportunitati de afaceri si achizitii publice , POIMpotrivit www.fonduri-structurale.ro, drumul dintre Suceava si Iasi va fi modernizat cu 80 de milioane de euro.

Proiectul a fost initiat de judetele Suceava si Iasi pentru modernizarea cu fonduri UE a unui drum interjudetean pe o lungime de circa 170 de kilometri a fost avizat de Consiliul de Dezvoltare Regionala Nord-Est si este cel mai mare proiect de acest gen, a declarat presedintele CJ Suceava, Catalin Nechifor.

Este cel mai mare proiect de drum ce va fi finantat prin POR 2014-2020 axa 6-Infrastructura si prevede reabilitarea de drumuri judetene din cele doua judete pe traseul Iasi-Gropnita-Coarnele Caprei-Belcesti-Scobinti-Lespezi-Budeni-Dolhasca-Liteni-Udesti-Bosanci-Ipotesti-Suceava-Moara-Liteni-Zaharesti-Stroiesti-Valcele-Costana-Darmanesti-DN2.

POR 2014-2020, are o valoare de 8,25 milioane euro,  din care 6,7 miliarde de euro finantare nerambursabila a UE, iar pentru axa de infrastructura suma alocata este de 907 milioane de euro.

Programul Operational Regional 2014-2020 include de doua ori mai multe axe, o alocare financiara aproape dubla fata de perioada anterioara de programare bugetara, tipuri noi de investitii si, cel mai important, tinte si indicatori mai clar definiti și monitorizati.

Valoare estimativa este de 79,8 milioane de euro pentru cei 170 de kilometri care se vor moderniza, din care 74,66 in judetul Suceava si 94 de kilometri in judetul Iasi.

POR 2014–2020 isi propune ca obiectiv general cresterea competitivitatii economice si imbunatatirea conditiilor de viata ale comunitatilor locale si regionale, prin sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri, infrastructurii si serviciilor, pentru dezvoltarea durabila a regiunilor, astfel incat acestea sa isi poata gestiona in mod eficient resursele si sa isi valorifice potentialul de inovare si de asimilare a progresului tehnologic.

Aceste obiective sunt traduse în 11 axe prioritare (plus o axă de asistență tehnică), care au în total o alocare estimată de 8,25 miliarde euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), iar 1,5 miliarde de euro – contribuția națională:

 • Axa prioritara 1: Promovarea transferului tehnologic
 • Axa prioritara 2: Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii
 • Axa prioritara 3: Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scăzute de  carbon
 • Axa prioritara 4: Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile
 • Axa prioritara 5: Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural
 • Axa prioritara 6: Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala
 • Axa prioritara 7: Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabila a turismului
 • Axa prioritara 8: Dezvoltarea infrastructurii de sanatate si sociale
 • Axa prioritara 9: Sprijinirea regenerarii economice si sociale a comunitatilor defavorizate din mediul urban
 • Axa prioritara 10: Imbunatatirea infrastructurii educationale
 • Axa prioritara 11: Extinderea geografica a sistemului de inregistrare a proprietatilor in cadastru si cartea funciara
 • Axa prioritară 12: Asistenta tehnica

Programul Operational Regional 2014-2020http://bit.ly/1GupHKK.

Ghidul solicitantului: conditii generale de accesare a fondurilor: http://bit.ly/1EUvkpc.

Asigurati-va ca Nu pierdeti anunturi de achizitii publice, inclusiv cele cu finantare europeana, Apelati la Serviciul de Monitorizare: www.licitatie-publica.ro (peste 2000 de Surse de licitatii publice), Zilnic, pe Email-ul dvs.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Continut protejat !