Rate this post

Potrivit freedomhouse.ro, Romania urmeaza sa aiba patru legi distincte in achizitii publice: pentru achizitii clasice, concesiuni, utilitati si remedii.

Proiectele celor patru acte normative, a anuntat Bogdan Paul Dobrin la conferinta de inchidere a proiectului „Combaterea fraudei in achizitiile publice”, sunt redactate in consultare cu Comisia Europeana in cadrul grupului de lucru din care fac parte Ministerul Fondurilor Europene, Cancelaria Primului Ministru, ANRMAP, CNSC, UCVAP. Urmeaza sa fie puse in dezbatere publica cel mai probabil in luna iunie 2015.

Bogdan Paul Dobrin, presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, a anuntat ca domeniul achizitiilor publice urmeaza sa fie reglementat prin patru noi legi distincte privind achizitiile clasice, concesiunile, utilitatile si remediile, fiecare cu propriile norme de aplicare si ghiduri. Acestea vor inlocui OUG nr. 34/2006.

Motivele mentionate de presedintele ANRMAP, pentru alegerea acestei solutii, sunt: existenta unei singure legi – OUG nr. 34/2006 – a generat probleme, domeniului utilitatilor ( Directiva 17/2004), este expediat intr-un capitol al unui act normativ ( OUG nr. 34/2006) axat pe achizitiile clasice, in plus pe partea clasica, contractul de achizitie publica este unul administrativ, iar pe partea de utilitati, vorbind de societati comerciale, nu mai e un contract administrativ, ci un contract comercial.

Pe aceiasi tema:

Strategia nationala de achizitii publice va fi finalizata pana in luna iunie

Proiectul de Lege de transpunere a Directivei 2014/24/UE privind achizitiile publice, in dezbatere publica

Tagged with:
 

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Continut protejat !