Rate this post

Dupa semnarea in luna mai a contractului de finantare pentru proiectul: “Port turistic şi de agrement în zona Cap Amonte Port Corabia” zile acestea a fost publicat si anuntul de participare la licitatie (363891 / 21.08.2014), cu termen limita 5.09.2014.

”..Proiectul prevede, în principal, realizarea unui bazin portuar – în spatele digului din port, a unui dig de dirijare în amonte de bazin racordat spre uscat cu viitoarele lucrări de amenajare a falezei oraşului şi de protecţie a zonei de mal stâng al Dunării, lucrări de amenajări pentru punţile plutitoare aflate de-a lungul apei, precum şi introducerea reţelelor de utilităţi în zonă şi realizarea infrastructurii portuare” (www.adevarul.ro)

Toate detaliile legate de anunt si documentatia pentru participarea la licitatie se poate gasi / descarca pe: www.licitatie-publica.ro.

Din descrierea licitatiei aflam ca: Proiectul vizeaza executarea unor constructii hidrotehnice in scopul reabilitarii infrastructurii portuare, pentru facilitatea accesului turistilor dinspre si inspre Dunare. Astfel, se vor crea premisele necesare dezvoltarii turismului dunarean, inclusiv a promovarii Portului Corabia ca destinatie turistica de exceptie. In vederea asigurarii accesului turistilor spre Dunare, prin amenajarea zonei de mal stang (in vecinatatea Km D630) dintre molul existent si terasa orasului, avand un front la Dunare de cca. 150 m lungime, in prezent neoperativ si aflat intr-o stare de degradare cu eroziuni spre amonte si colmatari importante in aval (iaz malit), se propune un plan general cu solutiile tehnice de realizare a unor lucrari hidrotehnice privind reabilitarea infrastructurii portuare existente in perimetrul de teren situat de la capatul Portului actual CORABIA spre amonte.

Proiectul este adaptat abordarilor identificate de Programul Operational Regional (POR), Axa prioritara 5 – Dezvoltare Durabila si promovarea turismului, Domeniul de interventie 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice. Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea infrastructurii portuare turistice si a serviciilor conexe din orasul Corabia, precum si includerea acesteia intr-un traseu al turismului dunarean, prin reabilitarea infrastructurii portuare prin crearea unui port turistic si de agrement in orasul Corabia.

Valoarea estimata este de 11.835.203,35 RON care cuprinde si cuantumul aferent procentului de diverse si neprevazute, astfel cum au fost definite de proiectant in devizul general.

Valoarea aferenta cheltuielilor diverse si neprevazute este de 457.471,61 RON, reprezentand 4,10 % din valoarea estimata fara a se lua in calcul cheltuielile aferente organizarii de santier.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Continut protejat !