Rate this post

Noutati Achizitii PubliceIn contextul emiterii Decretului nr. 195 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României (MO, partea I, nr. 212/16.03.2020), se iau masuri pentru facilitarea achizițiilor de medicamente și materiale sanitare, pentru ca perioada lungă de achiziție să dispară, să se poată face achiziții directe.

Aceste masuri favorizează producătorii de anumite:

 • consumabile medicale / materiale sanitare:
  • exp.: Combinezoane protecție, măști chirurgicale / protecție, mânuși;
  • dezinfectanți, antiseptice, etc.
 • echipamente medicale;
  • exp.: Linie de biologie moleculara, aparat de ventilație, echipament de dezinfecție/sterilizare aer, lămpi bactericide

Astfel, pentru combaterea răspândirii infecțiilor cu COVID-19, autoritățile publice centrale pot rechiziționa unități de producție materiale și echipamente necesare combaterii acestei epidemii. Autoritățile publice centrale precum și entitățile juridice în care statul este acționar majoritar, pot achiziționa în mod direct materiale și echipamente necesare combaterii acestei epidemii.

Iată care sunt masurile economice care afectează achizițiile publice:

 • Art. 10 – Autoritățile publice centrale precum și entitățile juridice în care statul este acționar majoritar, pot achiziționa în mod direct materiale și echipamente necesare combaterii acestei epidemii.
 • Art. 18 – În cazul achiziției de medicamente de către unitățile sanitare pentru tratarea pacienților cu COVID-19, prețurile medicamentelor pot depăși prețurile maximale aprobate de Ministerul Sănătății.
 • Art. 28 –
  • (1) (2) Asigurarea sumelor necesare în bugetul Ministerului Sănătății pentru achiziționarea de către direcțiile de sănătate publică unitățile sanitare de materiale  si medicamente necesare în perioada pandemiei se realizează prin transferuri de la Ministerul Sănătății, urmând ca achiziția să se realizeze de către direcțiile de sănătate  si unitățile sanitare publică prin procedură de achiziție directă.
  • (3) Ministerele cu sistem de sănătate propriu pot face achiziții directe pentru unitățile sanitare proprii atât din bugetele ministerelor de resort cât si din cele ale unităților sanitare.

Astfel vom vedea in aceasta perioada proceduri simplificate de achiziții, desfășurate prin intermediul platformei publice de achiziții SICAP.

Daca firma dvs. comercializează: medicamente, materiale sanitare sau echipamente medicale, este important sa urmăriți licitațiile publicate in principal cu cod CPV 33100000-0.

Pentru a face acest lucru, Începeți prin a crea un Cont Gratuit Aici! si veți primi direct pe email licitațiile relevante.

Pentru a participa la achizițiile directe, de care aminteam mai sus, este obligatoriu sa aveți cont in Sicap si produsele publicate in catalogul electronic, unde autoritățile publice vor găsi si cumpăra produsele.

Este bine de știut ca in perioada 1-20 martie 2020, au fost inițiate 297 de cumpărări directe, dintre acestea 229 au fost finalizate cu succes (oferte acceptate atât de ofertant cat si de autorități).

*Cele mai recente anunțuri de achiziție publica le puteți găsi direct Aici

Daca nu aveți experienta in vânzarea către autoritățile publice din România, aveți informații într-un alt articol: Cum poti vinde repede si simplu autoritatilor publice (Statului)

Pentru detalii, va stam la dispoziție: Tender Service Srl, www.licitatia-publica.ro, încă din 2007, oferim servicii de monitorizare online a anunțurilor de achiziții publice organizate de autorități publice si private atât din România si UE.

Email: office@licitatie-publica.ro
Tel: 0369-591482
Fax: 0369-591483

 

 

 

 

1 Response » to “Achiziții publice in medicina, in starea de urgenta”

 1. […] In perioada pandemiei, mai multe autorități au posibilitatea/obligația de a achiziționa in mod direct materiale si echipamente necesare combaterii epidemiei cauzate de COVID-19. Am detaliat acest subiect Aici. […]

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Continut protejat !