Rate this post

Licitatii viitoare: Primaria Suceava va lansa licitatia pentru achizitiile din cadrul proiectului “Electromobilitate-vehicule electrice pentru o municipalitate verde”.

Potrivit primarului, Ion Lungu, prin acest proiect finantat prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman cu 3,11 milioane de franci elvetieni, vor fi achizitionate 11 autoturisme electrice, doua furgonete electrice, o automaturatoare si o autocisterna electrice, pentru dotarea parcului auto al municipiului Suceava, dar si zece biciclete electrice si sistemul de incarcare cu panouri fotovoltaice.

Pe fondul crizei economice si a problemelor de mediu cu care se confrunta mediile urbane, programul URBACT II, co-finantat de platforma EVUE, sprijina dezvoltarea urbana durabila realizand legaturi intre orase. Municipiul Suceava a decis sa faca parte din reteaua EVUE pentru a intelege mai bine posibilitatea noilor tehnologii de a oferi mobilitate mai curata in viitor.

Puteti consulta aici Planul Local de Actiune Suceava pentru promovarea si implementarea vehiculelor electrice si a infrastructurii de incarcare in municipiul Suceava.

Introducerea vehiculelor electrice in orasele UE este o prioritate majora strategica, economica si de mediu atat pentru fiecare tara in parte, cat si pentru UE in ansamblu. Totusi, asa cum s-a demonstrat pe tot parcursul proiectului EVUE, fiecare oras partener prezinta diferente semnificative in ceea ce priveste particularitatile sale sociale, politice, economice si de infrastructura.

Programul URBACT se concentreaza pe imbunatatirea aspectelor decizionale si politice din orase prin schimburi trans-nationale si educatie. Ca metodologie, acesta solicita oraselor partenere sa formeze un Grup Local de Sprijin URBACT (USLG). Aceste grupuri, care includ organizatii publice si private si persoane fizice, cauta sa imbunatateasca calitatea discutiilor si a deciziilor luate, prin contributia unei game largi de perspective si experiente.

Prin acest nou proiect“Reteaua de electromobilitate pilot a oraselor europene EVUE”se propune mentinerea parteneriatului realizat in proiectul anterior, continuarea colaborarii, schimbului de experienta si a activitatilor in comun, in beneficiul tuturor partenerilor.

Prin acest parteneriat, Municipiul Suceava va primi asistenta tehnica in scopul realizarii activitatilor proiectului inovativ„Electromobilitate –vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, va avea oportunitatea promovarii si diseminarii pe plan europeana acestuia, proiect care va face din orasul nostru un promotor al electromobilitatii la nivel national.

– organizarea de intalniri de lucru cu Grupul Local de Sprijin si participanti din cadrul parteneriatului european (asigurare logistica si catering) in scopul revizurii si imbunatatirii

Planului Local de Actiune elaborat anterior,

– contractarea unui expert extern tematic care sa isi aduca aportul la revizuirea Planului Local de Actiune si la pregatirea intalnirilor consultative cu Grupul Local de Sprijin si a participantilor din cadrul parteneriatului european

– desfasurarea unui eveniment final de vizibilitate prin presa,

– efectuarea unor deplasari ale echipei de proiect si a reprezentatilor Grupului Local de Sprijin desemnati

– legate de scopul prezentului proiect si al Programului URBACT (intalniri transnationale, seminarii, forum pentru persoane interesate in actiunea proiectului, Conferinta de lansare si cea finala a proiectului),

– asigurarea diseminarii si vizibilitatii proiectului (pliante si newsletter-uri),

– servicii de traducere materiale publicitare si a Planului Local de Actiune revizuit.

Finantarea este distribuita astfel: 80% reprezinta contributia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala, 13% reprezinta contributia de la bugetul de stat al Romaniei si 7% reprezinta contributia locala aferenta Municipiului Suceava.

Durata de implementare este de 16 luni.

Municipiul Suceava Reteaua de electromobilitate pilot a oraselor europene – EVUE 19

Parteneri:

Consiliul Local al orasului Westminster Londra – partener lider, Orasul Katowice(Polonia), Orasul Beja (Portugalia), Agentia pentru Mediul Urban Oslo (Norvegia), Orasul Frankfurt (Germania) si Municipiul Suceava (Romania).

In cadrul acestui nou proiect au avut loc :

– intalniri cu Grupul Local de Sprijin – 4

– conferinta finala de diseminare a proiectului

– participarea la Forumul European al Electromobilitatii 2014

– participarea la 5 intalniri transnationale cu partenerii din cadrul proiectului in: Paris, Londra, Katowice, Oslo, Frankfurt pe Main.

Municipiul Suceava este primul dintre cele 4 municipii ( Arad, Cluj-Napoca, Brasov) care a obtinut aprobarea finantarii pentru proiectele depuse.

Proiectul “Electromobilitate-vehicule electrice pentru o municipalitate verde” are ca obiectiv specific cresterea numarului de vehicule electrice in cadrul parcului auto al Municipiului Suceava , a numarului de biciclete electrice si crearea infrastructurii de incarcare aferente acestora, in vederea reducerii consumului de combustibil si emisiilor de CO2.

In cadrul acestui proiect vor fi derulate urmatoarele activitati:

– Achizitionarea de vehicule electrice pentru dotarea parcului auto al Municipiului Suceava :

o 11 autoturisme;

o 2 furgonete;

o 1 automaturatoare;

o 1 autocisterna.

– Instalarea infrastructurii de incarcare pentru vehiculele electrice:

o 14 puncte de incarcare standard;

o 14 puncte de incarcare rapida;

o 56 locuri de parcare pentru vehiculele electrice ( in parcari publice, parcari subterane, zone rezidentiale).

– Achizitionarea a 10 biciclete electrice si a sistemului de incarcare a acestora (echipat cu panouri fotovoltaice de 5KW ).

Prin implementarea acestui proiect, Municipiul Suceava va fi primul oras din Romania care va implementa conceptul de electromobilitate ( vehicule electrice si puncte de incarcare).

Asigurati-va ca Nu pierdeti contracte atribuite prin licitatii publice, inclusiv cele cu finantare europeana, Apelati la Serviciul de Monitorizare: www.licitatie-publica.ro (peste 2500 de Surse de licitatii publice), Zilnic, pe Email-ul dvs. 

Cele mai noi Licitatii din Suceava

87 licitatii au fost gasite pentru aceasta cautare.  Pagina: 1 ( de la 9)

Titlul Publicat Termen Limita Regiune
Prestări servicii exploatare masă lemnoasă 09.03.16 17.03.16 Suceava
Servicii de preparare si distribuire a hranei in sistem de CATERING pentru bolnavii internati si medicii de garda 09.03.16 Suceava
RO-Suceava: Servicii de pază 09.03.16 12.04.16 10:00 Suceava
Contract de furnizare medicamente 08.03.16 Suceava
Inchiriaza cantina, in suprafata de 396 mp 08.03.16 18.03.16 Suceava
Servicii de verificare si reparare a hidrantilor interiori din cladirea Consiliului Judetean Suceava 08.03.16 15.03.16 Suceava
Acord-cadru de furnizare medicamente divizate pe 87 de loturi. 08.03.16 Suceava
Reparatii si intretinere strazi pe raza municipiului Suceava 08.03.16 21.04.16 Suceava
Servicii de reparare si întretinere a autovehiculelor, motociclurilor si a echipamentelor conexe-DSSV 07.03.16 25.03.16 Suceava
CARBURANTI AUTO (BENZINA FARA PLUMB CO 95 -3.500 LITRI SI MOTORINA EURO 4 – 45000 LITRI) PE BAZA DE CARDURI 07.03.16 24.03.16 Suceava

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Continut protejat !